Norppatoiminta

Norppatoiminta on Sukeltajaliiton alaisuuteen kuuluvaa hauskaa ja vauhdikasta junioritoimintaa, jossa opetellaan sukeltamaan perusvälineillä turvallisesti ja liikkumaan vedessä ketterästi.

Norpparyhmässä harjoitellaan Norppaohjaajien opastuksella uima- ja sukellustaitojen lisäksi hengenpelastus- ja ensiaputaitoja. Uusien taitojen opettelu tapahtuu erilaisten pelien ja leikkien varjolla ja opittuja taitoja hyödynnetään tutustumalla uppopalloon, vapaasukellukseen, vedenalaiseen kuvaamiseen sekä erilaisten lajien tunnistamiseen.

Hyvät snorkkelisukellustaidot antavat hyvän pohjan laitesukelluksen aloittamiseen, koska nuoren ei tarvitse kiinnittää niin paljon huomiota perustaitoihin, kuten maskin tyhjennyseen ja potkutekniikoihin.
Lapset ja nuoret oppivat pitämään kiinni Nuori Suomi -yhteisistä pelisäännöistä, toimimaan yhdessä ja ottamaan huomioon toisen sukeltajan omassa toiminnassaan.
Ohjaajien tehtävänä on huolehtia siitä, että jokainen lapsi saa kokea onnistumisen riemun ja nauttia liikkumisesta sekä tuntea itsensä yhdenveroiseksi tovereihinsa nähden kaikissa leikkimielisissä kilpailutilanteissa.

Norpat voivat halutessaan suorittaa Norppakortin johon tarvittavia suorituksia harjoitellaan harrastuskauden aikana.

Ryhmä on tarkoitettu 7 vuotiaista ylöspäin lapsille ja nuorille. Lisäksi lapsen tulee olla uimataitoinen (100 m yhtäjaksoista uintia) ja selviytyä itsenäisesti puku- ja pesutiloissa.

TERVETULOA TUTUSTUMAAN!

Lisätietoja juniorivastaavalta
Aleksi Kuronen
norpat.jursuk@gmail.com