Vapaasukellus

Vapaasukellus on sukeltamista ilman lisähappea, joko huvikseen tai kilpailumielessä. Jos vesi on elementtisi, saatat olla jo nyt vapaasukeltaja, vaikka et olisi sitä tullut ajatelleeksi. Sukeltamista auttavat rentous, kokemus, tekniikka ja varusteet. Uuden sukeltajan kanssa käydään aluksi läpi turvallisuusasioita sekä hengitys- ja sukellustekniikoita.

Vapaasukellus soveltuu lähes kaikille ihmisille. Sinun ei tarvitse olla nuori, hoikka ja urheilullinen. Riittää, kun nautin vedessä olosta ja tykkäät laittaa päätä veden alle. Otathan huomioon, että vapaasukellus kohottaa verenpainetta hetkellisesti. Alaikäinen nuori (16 – 17 vuotias) tarvitsee vanhempien suostumuksen, koska toiminta on vapaamuotoista, eikä varsinaista ohjaajaa ole.

Toimintaa on talvisin hallivuoroilla Vesikossa ja Rantakylässä. Halukkaat ovat sukeltaneet myös ulkona jään alla. Kesäisin jäsenet viestittelevät sähköpostituslistan kautta keskenään ja käyvät luonnonvesissä snorklailemassa ja sukeltamassa syvyyttä.

Syitä sukeltaa seuran vuoroilla on monia. Olet kiinnostunut näkemään kesällä järven rantatörmän vesikasviston ja kalat, mutta räpistelet ankkana pinnalla. Olet jo edistyneempi sukeltaja, mutta haluat olla sukelluskunnossa heti avovesikauden alettua. Haluat tavata muita harrastajia ja yhdessä sukeltaminen on turvallisempaa. Uimahallissa nautit siitä kun häly vaimenee korvien painuttua vedenpinnan alapuolelle. Haluat kohottaa apneakuntoa. Haluat voittaa itsesi. Veden painoton maailma on kiehtova.

ETHÄN SUKELLA KOSKAAN YKSIN!!!

Tule mukaan toimintaan!
Toivo Turunen / Vapaasukellusvastaava

 Ota yhteyttä TÄSTÄ tai
toivo_t(at)hotmail.com